Snelle vervanging zelfs op de dag zelf, waardoor klassen niet naar huis gestuurd worden.

Creatieve invaldocenten

Halve of hele dag (spoed) inval

Creatieveinvaldocent zet kunstenaars, muzikanten, theatermakers en dansdocenten in als invallers op basisscholen. We voorzien scholen van een bekwame invaldocent op het moment dat een vaste leerkracht afwezig is vanwege ziekte, verlof of een verkorte werkweek. We hebben vaak al binnen een uur een invaller! Door creatieve invaldocenten in te zetten laten we kinderen op het basisonderwijs verschillende kunstvormen ervaren en bieden hen een waardevolle lesdag.

Voordat wij u gaan helpen aan een creatieve invaldocent, maken wij graag eerst even kennis. Dat kan telefonisch, maar wij geven zelf de voorkeur aan een persoonlijke kennismaking waarbij wij ook de school zien. Tijdens dit bezoek zullen wij u informeren of allerlei zaken; werkwijze, overeenkomst, betaling en de mogelijkheden om een creatieve invaldocent in te zetten. We inventariseren wat er aanwezig is op school, de ruimtes en de materialen. Zodat wij een passende match kunnen maken tussen een invaldocent en uw school.

We kunnen u altijd (ook zonder kennismakingsgesprek) helpen aan een creatieve invaldocent. Daarvoor kunt u ons op de volgende manier benaderen:

 1. De school belt met creatieve invaldocent 030 227 0033

 2. We hebben een aparte pagina gemaakt waar u online een aanvraag kan doen. Dit kan alleen bij aanvragen minimaal 48 uur voorafgaand aan de inval dag. https://www.creatieveinvaldocent.nl/inval-verzoek/

 3. Wij zullen alles in het werk stellen om binnen zeer korte tijd (vaak al binnen 1/2 uur) een geschikte creatieve inval docent voor uw school te zoeken.

 4. Zodra de match is gemaakt krijgt de inval docent alle informatie van uw school en eventueel over de betreffende klas (via onze beveiligde software).

 5. De creatieve inval docent verzorgt een waardevolle creatieve les volgens onze leerlijn  (gebaseerd op 21st century skills).

 6. Na een eerste lesdag zullen wij nog even contact opnemen om kort te evalueren. Zo kunnen we de kwaliteit waarborgen en verbeterpunten doorvoeren.

Prijzen voor een creatieve inval docent op school:

Wij werken met een overzichtelijk systeem van een vaste prijs voor een korte dag en een vaste prijs voor een lange dag.

Voor een korte dag in 1 klas rekenen wij €190

Voor een lange dag in 1 klas rekenen wij €245

Wij kunnen ook invallers met spoed voor uw school verzorgen, uiteraard vraagt zo’n spoedaanvraag ook behoorlijk wat van onze creatievelingen. Om ze te compenseren rekenen we een spoedtoeslag van €30 voor zo’n spoedaanvraag.

Definities:

 • Een korte dag duurt van 8.30 tot maximaal 12.30uur 
 • Een lange dag is een dag die na 12.30uur afgerond is.
 • Spoedtoeslag: een bonus van 20 euro die volledig ten goede komt aan de kunstenaar. We rekenen de toeslag als de aanvraag minder dan 24 uur voorafgaand aan de invaldag bij ons binnen komt.
 • Ons onderwijs is vrijgesteld van btw, de bemiddelingskosten zijn belast met 21% btw

Wat kan een creatieve invaldocent voor u betekenen?

Voordelen op een rij

 • Snelle vervanging zelfs op de dag zelf, waardoor klassen niet naar huis gestuurd worden.
 • Structurele invulling van een kleine vacature, vanwege bijvoorbeeld docenten die 3 of 4 dagen per week werken. Wij bieden een aantal weken of een heel schooljaar een vervanger die eventueel afgewisseld wordt, zodat verschillende disciplines aan bod komen.
 • Het Kunst circuit; een vier of zes wekelijks programma waarin de leerlingen verschillende kunstvormen ervaren.
 • Naast de directe vervanging verzorgen wij ook vervanging om de werkdruk op school te verlagen.
 • Waardevolle creatieve les volgens onze lesprogramma (gebaseerd op 21st century skills).
 • Ervaren docenten uit diverse disciplines.
 • Kerndoelen “Kunstzinnige Oriëntatie” worden behaald.
Enthousiast geworden? Neem gerust contact met ons op,
030 227 0033 of mail ons