Dagvullende les programma’s incl materiaal

PIONIER! is een leerlijn ontwikkeld voor het basisonderwijs door stichting Kopa. Speciaal voor Creatieve Invaldocent hebben ze een serie lessen uitgewerkt als dagprogramma’s zodat wij die kunnen aanbieden aan scholen. PIONIER! staat voor lessen waarbij het creatieve proces van de leerling voorop staat. Met bijzondere materialen en technieken leren de leerlingen nieuwe vaardigheden, terwijl hun creativiteit alle ruimte krijgt. Totaalprijs voor een dagvullend programma met materiaal en docent is €345 euro incl btw.

“Samen met de leerlingen durven proberen, mogen falen en van daaruit nieuwe ideeën laten ontstaan. Samen kunst maken.”


LINDA ROSINK

groep 1/2 – Bouwen als GAUDI

Gaudi ontwierp bijzondere gebouwen, in Barcelona. Zijn bouwstenen zijn vaak niet alleen maar rechthoekig, maar hadden allerlei vormen. Ook zit er veel detail in de gebouwen. Met klei en verschillende bewerkingen maken leerlingen bouwblokken. De klei is bijzonder, na een dag drogen is de klei zonder afbakken uitgehard. Zo heeft de klas na één dag bouwen zijn eigen blokkendoos gevuld met allemaal bijzondere blokken, waarmee gebouwd en gespeeld kan worden.

Meer informatie over deze les en om te bestellen, klik hier


groep 3/4 – Schaduw superhelden

Superhelden hebben vaak een signaal waarmee ze opgeroepen worden, in tijden van nood. Batman heeft zijn eigen logo dat met licht in de lucht gezonden wordt. Leerlingen maken voor zichzelf ook een signaal. Met verschillende licht en schaduw objecten bouwen ze aan hun eigen superhelden-verhaal. Dat verhaal wordt uiteindelijk verbeeld met licht en schaduw op een groot wit doek.

Meer informatie over deze les en om te bestellen, klik hier


groep 5/6 – Verhaal Sjaal

Leerlingen krijgen in groepjes een set kaarten, daarmee bouwen ze aan één verhaal. Dat verhaal wordt vertaald tot een getekend beeldverhaal. Elke leerling tekent een scène, met een bijzonder krijtje. Alle tekeningen komen samen op 1 sjaal. Hoe? Dat vertellen we nog even niet. Tijdens deze les werken leerlingen samen aan een verhaal en komen er verschillende textiel technieken aan bod, zoals borduren en rijgen.

Meer informatie over deze les en om te bestellen, klik hier


groep 7/8 – Monsters .Inc

Monsterstad heeft het moeilijk. Er wordt te weinig energie opgewekt omdat kinderen niet meer bang genoeg zijn. De hulp van kinderen wordt gevraagd. Zij weten het beste waarvoor kinderen bang zijn. In heldere stappen ontwerpen de leerlingen hun eigen monster. Eéntje waar je echt bang van wordt. Deze monsters worden door de leerlingen echt gemaakt, met vilt en verschillende naai- en rijgsteken.

Meer informatie over deze les en om te bestellen, klik hier